Over Vicky

Nog geen twee jaar geleden deed ik geen stap in de tuin…….               lees hier mijn verhaal.

 

Nog geen twee jaar geleden deed ik geen stap in de tuin…..

Klopt als een bus. Het enige wat ik deed was soms wat potjes vullen met bloemen. De tuin was veel te groot voor mijn gevoel (ongeveer 2200m2), veel struiken, gras en bomen, en gelukkig hadden we een tuinman die trouw elke 2 weken langskwam voor het nodige onderhoud. Totdat hij ziek thuis kwam te zitten en ik te maken kreeg met een persoonlijke trauma.

Op een koude winterdag in januari 2019 werd ik getuige van een zelfdoding. Er zijn ongelofelijk veel fouten gemaakt en ik belandde met PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) op de bank. Als mijn man naar zijn werk ging dan vond hij mij in dezelfde houding als hij weer thuis kwam. Mijn coachingspraktijk die ik toen had, moest ik hierdoor helaas beëindigen.

Er moest iets veranderen en ik begon voorzichtige stapjes te maken in de tuin. Eerst de leilinde snoeien, toen een vierkante meter moestuinbak begonnen en later ook het zware snoeiwerk. Elke dag was ik in de tuin te vinden en ik begon weer te leven. De zaadjes die ik in de grond stopte die wisten altijd een weg naar het licht te vinden. Waarom zou dit ook niet voor mij weggelegd zijn?

Inmiddels heb ik ruim 18 verhoogde bakken van 3,00mx0,75m, 4 losse moestuinveldjes, veel fruitbomen en bessenstruiken, bloemen overal, een kamer in mijn huis voor mijn zaailingen en wellicht binnenkort mijn grote droom, een tuinkas.

5D231D07 CE8D 4148 96E2 454897003167 1 105 c

 Ik heb me in hele korte tijd wegwijs gemaakt in het moestuinieren en alles wat er mee te maken heeft. Ook de verwerking van de oogst middels wecken, inmaken, drogen, fermenteren en invriezen, daar draai ik mijn hand niet meer voor om.

Achteraf is mijn trauma, ook een zegen geweest. Ik heb hierdoor mijn diepste passie weten te ontdekken. Ik heb het kunnen omdraaien tot iets heel moois en daar ben ik dankbaar voor.

Ik wens je heel veel plezier op deze website en kom gerust een keertje langs in Wouwse Plantage. Je bent van harte welkom.

Lieve groet, Vicky

 

 

 

Wat je verder nog moet weten van mij:

 

  • Ik woon in het buitengebied van Wouwse Plantage, samen met mijn grote liefde Guust en mijn 2 jongens Guus en Freek. Mijn dochter, Isa, woont bij haar vader.
  • Ik ben een grote kattenliefhebber, we hebben er dan ook 3, Max, Tom en Lucca. Alledrie rood en super lief.
  • De liefde voor eten en drinken zit er al heel mijn leven ingebakken. Daar heb ik ook mijn opleiding op afgestemd. Dus in het bezit van een afgerond diploma aan de Hotel School en heel wat jaren van mijn leven in de hotellerie gewerkt.
  • Schoonmaken is niet mijn grootste hobby.
  • Ik hou ervan om lekker een eindje te fietsen, ergens neer te ploffen op een terrasje en lekker mensen kijken.
  • Jarenlang mijn eigen coachingspraktijk gehad, Bureau Luister.
  • Ik geniet ervan om lekker te koken.
  • Fotograferen is een tweede passie van mij.

“We think we’re nurturing our garden, but of course it’s our garden that is really nurturing us”