Workshops 2022 bij en met Vicky

9FB6F7D1 73D7 4343 B0B3 D60769D8E396 1 105 c

Inbegrepen:

  • koffie, thee en broodjeslunch
  • hand-out

Niet inbegrepen:

  • de inmaak-, en weckpotten, materialen die mee naar huis gaan.
  • kosten voor de ingredienten.
  • Deze dienen aan het einde van de dag te worden afgerekend.

Basiscursus Wecken

(maximaal 2 personen)   

van 10:00 – 16:30 uur

 

Houd je van lekker en smakelijk eten? En heb je een overvloed aan groenten en fruit over van je tuin of krijg je veel voedsel van anderen en wil je weten hoe je dit het makkelijkste kunt bewaren? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag leren wecken dan ben je van harte welkom om een workshop te komen volgen. Bij de workshop wecken werk ik meestal in kleine groepen van 2 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht en heb je aan het einde van de workshop ook daadwerkelijk grip op de materie.

De workshop duurt van 10:00 tot 16:30 uur. Na de workshop ga je naar huis met een aantal potten zelf geweckte groenten, goede kennis over het wecken, een hand-out met informatie en het zelfvertrouwen om thuis ook aan de slag te gaan. We zullen de volgende items bereiden: soep, pastasaus, aardappelen, stoofpotje, appelmoes en één soort groenten (afhankelijk van het seizoen).

Indien je reeds met 2 personen bent is het tevens mogelijk zelf een datum met mij in te plannen.

Een aantal gerechten wordt door mij vooraf bereid. 

Kosten: € 95,00 per persoon

A27CB2BA 3A9B 4732 B57D 61500FA7846C 1 105 c

Inbegrepen:

  • koffie, thee en broodjeslunch
  • starterspakket zaadjes

Basiscursus Moestuinieren

(maximaal 4 personen)

van 10:00 – 16:00 uur

Moestuinieren hoeft niet moeilijk te zijn, als je maar weet hoe te beginnen, waar je op moet letten, wanneer je moet beginnen en welke zaken je zeker niet mag vergeten.

Tijdens deze cursusdag krijg je veel  achtergrond informatie waardoor je beter kunt begrijpen waarom planten in je tuin wel of niet goed groeien. Je leert over diverse aspecten van het groenten kweken en de verschillende manieren die je kunt toepassen zoals vierkante meter bakken, permacultuur, succesteelt en meerjarige vruchtwisseling. Ook krijg je veel praktische tips waardoor je het komende tuinseizoen gelijk kunt beginnen. 

In de middag maken we samen een moestuinplanning voor jouw eigen moestuin of vierkante meter moestuinbak.

De cursus gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen.

Kosten: € 75,00 per persoon

komkommer

Inbegrepen:

  • koffie, thee en wat lekkers bij de koffie
  • hand-out
  • starter-kit met 10 verschillende groente/bloemensoorten en een plantbakje.

Basiscursus Zaaien doe je zelf

(maximaal 4 personen)   

van 09:30 – 13:00 uur

 

Waarom zou je planten kopen als je je ze zelf ook kunt zaaien en opkweken. Het is niet alleen een leuke en ontspannen bezigheid, op lange termijn scheelt het je ook enorm in kosten.

Bovendien is het een duurzame manier om je planten/groentevoorraad uit te breiden waarvan je zeker weet dat ze niet zijn behandeld met allerlei middelen om bijvoorbeeld de groei te stimuleren. Maar hoe begin je hier nu aan? Welke zaaigrond ga je gebruiken? Hoeveel licht en water hebben ze nodig? Waar ga je in zaaien? Welke zaaitechniek kan je het beste toepassen? Hoe diep moeten de zaadjes gepland worden en hoe ver uit elkaar? Hoe verspeen je de kleine zaailingen? En hoe plant je ze uiteindelijk in je moestuin en wanneer?

Deze ochtend gaan we ons met deze vragen bezighouden. Je krijgt veel tips en adviezen over verschillende zaaimethodes. Je krijgt het perfecte recept voor het maken van je eigen zaaigrond. Ik leer je om zelf plantenpotjes te maken van oude kranten en natuurlijk gaan we aan de slag om werkelijk al wat plantjes voor te zaaien middels de “starter-kit” die bij deze cursus hoort.

Wil je dus aan de slag met het opkweken van je eigen (moestuin)plantjes, dan is deze cursus echt iets voor jou!

De workshop duurt van 09:30 tot 13:00 uur. Na de workshop ga je naar huis met een aantal zelf gezaaide potjes, goede kennis over het zelf zaaien van (groente)plantjes, een hand-out met informatie en een zaaikalender en we maken een eerste stap voor een teelplan voor jouw moestuin of balkon.

De cursus gaat door bij minimaal 2 aanmeldingen.

Indien je reeds met 4 personen bent is het tevens mogelijk zelf een datum met mij in te plannen. 

Kosten: € 35,00 per persoon

Locatie

Moestuinwinkel Bij Vicky

Bleijdenhoeksestraat 11

4725 TA  Wouwse Plantage